A Kőbányai Keresztury Dezső Általános Iskola 7.évfolyamos diákjainak erdélyi tanulmányútja a Határtalanul program

keretében

 

2016.első hónapjaiban terveztük meg ezt a csodálatos körutazást, melyre a Határtalanul pályázat kiírása ösztönzött bennünket. A határon túli magyarság kultúrájának megismerése szinte valamennyi tanóra tematikájában megjelenik. A pályázat lehetősége 7. évfolyamos tanulóink számára a tanterem falain kívül is lehetőséget adott annak megismerésére, hogy határainkon túl is tisztelik, ápolják, védik az ott élő magyar közösségek közös népi- nemzeti hagyományainkat. Ennek átélése, találkozás az ott élő emberekkel, ismerkedve életükkel, szokásaikkal, hétköznapjaikkal maradandó élményt jelentett mind diákjaink, mind kísérő pedagógusaink számára.

Az utazáson a sóskúti Andreetti Károly Általános Iskola és Művészeti Iskola 7.évfolyamos tanulóival együtt vettünk részt, így a történelmi emlékhelyek megismerése mellett új barátságok, ismeretségek is köttettek az együtt töltött 3 nap alatt.

Programunk az „Erdélyi fejedelmek nyomában” címet viselte. Nagyvárad,Kolozsvár,Torockó, Torda, Nagyenyed, Gyulafehérvár és Arad utcáin sétálva, felkeresve történelmünk kiemelkedő alakjainak emlékműveit, koszorúzással, nemzeti szalagok elhelyezésével emlékezve történelmi múltunk dicsőséges és tragikus eseményeire, megcsodálva a  természet szépségeit ezen a sokak általismeretlen vidéken – történelmi időutazásnak is részesei lettünk.

Köszönjük az Emberi Erőforrás Pályázatkezelő pályázati lehetőségét és az anyagi támogatást, mely lehetővé tette ezt a csodás utazást osztályunk valamennyi tagjának.

 

Budapest,2016.10.26.

Takátsné Légrádi Éva - osztályfőnök, kísérő tanár

 

A linkekre kattintva megtekinthetik az élménybeszámolót képekben is!

Diákok beszámolója>>>

Képes beszámoló a látottakról DIA>>>

Képek a kirándulásról 1 rész.>>>

Képek a kirándulásról 2. rész>>>

 

Internetes oldalakon is szó esett erről a nagyszerű eseményről!

http://www.10kerkult.hu/suli/10014-erdelyi-fejedelmek-nyomaban.html

https://hu-hu.facebook.com/10kerkult-174042942669625/KD

KD

Új képek, események kerültek fel a programokba.

Ide kattintva megtekintheti>>>

Kiemelt partnerünk a Fesztiválzenekar, aki idén is Hangszerkóstolót tart iskolánkban, 2018. december 12-én

 

Iskolánk tanulói rendszeresen részt vesznek a HATÁRTALANUL programban. A határtalanul pályázat keretében a 7.évfolyam feledhetetlen 4 napos kiránduláson vehet részt minden tanévben. Tekintsék meg beszámolójukat a Programok menü pontban!